Et Lille MasterChef-Tip Til Pizza'en

Mit 2. Halvmarathon

MIT2HMIkke fordi at jeg skal lyde som en parodi på en far med overskud, eller på anden måde sætte mig selv i større fokus end som så. Vil jeg alligevel rigtig gerne fortælle at jeg har løbet mit 2. halvmarathon – uden at det var planlagt. Jeg havde nemlig rendt rundt i lejligheden og ordnet en masse ting, gjort rent, ryddet op efter jul, flyttet lidt rundt i soveværelset og vasket tøj og lige pludselig kunne jeg se at vejret klarede op og det stoppede med at regne. TO dage med regn non-stop og pludselig var der opklaring og en smule lys at skue. Jeg smed ALT hvad jeg havde mellem hænderne og tog al mit løbegear på. Endte ud i at tage mine trailsko på der ikke lige er gearet særligt til at løbe på hårdt underlag som asfalt. Men jeg SKULLE bare ud og have lidt luft og mærke pulsen komme i vejret. Havde også savnet den ro og meditationsagtige mentale udrensning som løbeturerne giver mig, så afsted kom jeg.

Efter en 45 min. løb og et snørrebånd der var gået op, kunne jeg mærke at jeg var VIRKELIG godt løbende. Alle løbere ved hvad jeg mener, når man bare kan mærke dieselmotoren køre, og ingen små-skavanker at mærke. Jeg løb godt og fik pludselig idéen om at jeg da lige så godt kunne se om jeg kunne løbe et halvmarathon igen. Det værste som kunne ske, var at jeg måtte give op. Derfor fortsatte jeg og som mørket langsomt faldt på nærmerede jeg mig de magiske 20 km. Det er virkelig en mental fight at skulle gå fra 15 km til 20 km, men når man først har paseret de 15 km er der ingen vej tilbage. Jeg ville gerne komme under de 2 timer fra mit 1. halvmarathon og sørme om det ikke lykkedes!

Jeg er pavestolt af mig selv og her på 2. dagen har jeg næsten ingen stivhed i benene, men måske det kommer i morgen. Giv dig selv lidt tid til at studere mine data fra løbeturen, det er ganske interessant hvis man er glad for tider, puls, forbrænding og ikke mindst restitution.
mapHer kan du se ruten jeg løber oppe omkring Bispebjerg Kirkegård hvor der er et fantastisk track nærmest som var det skabt til formålet. Bemærk lige tiden under 2 timer: 1:59:29 🙂
HRPå denne graf kan du se min puls (rød), fart (blå) og de stiplede linier er henholdsvis gennemsnitlig puls (rød) og fart (blå.) Det første sted hvor graferne falder, er hvor mit snørrebånd går op og det 2. sted er hvor jeg skal stoppe for rødt lys på vej hjem..
RecoveryDen sidste graf syntes jeg er særligt interessant, da Polar (det pulsur/GPS jeg løber med) har udviklet en super fin analyse af hvor stort et træningspas jeg har været igennem og hvornår jeg er klar til at træne igen. Rigtig mange har en opfattelse af at løb er godt i store mængder, men her bliver man virkelig informeret om hvor stor en fysisk udfoldelse man har været igennem og hvor meget man anbefales at hvile/restituerer før man er klar til en lign. løbetur igen – bravo Polar!
zoomwildhorse2Her er de sko jeg løb mit 2. halvmarathon i. Et par Nike Zoom Wildhorse 2 der på ingen måde er gearet til at løbe SÅ langt på asfalt i. MEN, de klarede det rigtig godt og mine fødder har slet ikke lidt nogen form for overlast eller skade. Jeg kunne godt mærke at forfoden ikke havde samme dæmpning som ex. mine Nike Lunarglide 6 eller Nike Zoom Pegasus 30 og 32, men jeg kom helskindet igennem og det var helt klart det bedste. Jeg anbefaler helt klart Nike Zoom Wildhorse 2 i skoven og til de kortere ture i byen, de er nemlig fede når det har regnet eller regner, da de er meget nemme at rengøre og ikke særligt følsommer over for mudder, beskidt regnvand eller lign. Thumbs up Nike!

Du kan se min løberute “LIVE” her hos Polar!

Sort tøj. Lyst sind. Varmt hjerte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Et Lille MasterChef-Tip Til Pizza'en