Kategorier
Bolig & Indretning

Et Lille Tip Til Børns Kreativitet

dsc_0022Som vores store danske formgiver Verner Panton engang har sagt:

Et rum skal tage i mod mig som et stort varmt kram.. har jeg ikke lyst til at ligge mig ned på gulvet og omfavne rummet med det samme, er indretningen ikke lykkedes”

verner-panton-sputnik-design-6Jeg syntes det er et super fedt citat – og helt igennem rigtigt. Jeg ser SÅ mange opstillede rum, miljøer, køkkener, stuer og soveværelser, der mest af alt ligner en udstilling fremfor et hjem. Det er pænt, flot og god stil, men jeg føler mig ikke hjemme og er mere bange for at ødelægge æstetikken i rummet ved at sætte mig ned i sofaen og bule lidt i de opstillede puders udtryk.. én ting er HELT sikkert jeg får ikke lyst til at ligge mig ned på gulvet som et lille barn i puderummet og “kramme rummet”.
hjemme-hos-rasmus-w5Sådan skal det også være med kreativitet. Det skal være tilgængeligt som et atellier i dagligdagen, især for børn. Alva er nemlig super glad for at tegne og lege med LEGO. Og en kæmpe forskel kunne mærkes da jeg gjorde alle farverne og ikke mindst papir og underlag tilgængeligt for hende. Jeg kopierede simpelhent set-up’et fra hendes børnehave hvor Alva hver morgen helt selv napper papir, underlag og farver – helt af sig selv. Nu er det samme så muligt hjemme hos mig og det har virkelig givet pote. Alva tegner SÅ meget selv når hun er her og da jeg gjorde det samme med hendes LEGO, altså lod det ligge fremme på bordet, var det det første hun begyndte at gøre når hun stod op.. fordi det var tilgængeligt, så indbydende ud og favnede kreativitetet hos et barn.
img_0117Alva elsker også at lege på mit store røde IKEA PS gulvtæppe fra 2012 og det er jeg stolt af. Dermed ved jeg at jeg har fået indrettet min stue/lejlighed som et stort varmt kram og at børn – og ikke mindst voksne (mig selv) har lyst til at være på gulvet og lege, slappe eller hygge på gulvet, fordi man får lyst til af omfavne rummet.

Så husk at gør dit barns kreative interesser let tilgængelige i dagligdagen og lad rodet husere en dag eller to mere end normalt, blot så kreativitetet kan være tilgængelig så snart at fantasien og lysten til at kreere melder sig 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *