Kategorier
Life of DILF

Hvad Bringer Det Nye År Med Sig?

dsc_00032017. Det lyder vildt. Jeg er født i 1976 så det bliver et år hvor jeg bevæger mig væk fra de 40 og mod de 50. Jeg har normalt ikke den bedste følelse med et år som ender på et ulige tal, altså 7, som i 2017. Jeg har dog så mange fantastiske ting kørende for mig i mit liv, så hvis jeg skulle remse alle mine positive elementer frem for mig selv, ville min konklusion helt klart være, at jeg aldrig har haft det bedre. Det skal et ulige tal ikke lave om på. Så jeg satser hele min positive Ja-hat på at 2017 på alle måder bliver et helt igennem fantastisk år.

Jeg ved at min grønne cykel nok skal tage mig ud i naturen og fylde mine depoter med frisk luft og gode stunder i det fri og med min familie og vidunderlige kæreste ved min side skal det nye år helt sikkert nok bringe lutter gode stunder med sig. Jeg glæder mig allerede til alt hvad 2017 bringer med sig. Livet er trods alt meget større end lige eller ulige tal så mon ikke det nok skal gå alt sammen. Det tror jeg fuldt og fast på. Rigtig godt nytår!

Kategorier
Life of DILF

Intelligens

IntelligensMåske den vigtigste egenskab hos et andet menneske, er dets intelligens. Men her er det vigtigt at forstå, at jeg ikke tænker intelligens som en bevidst force eller arv art. Mange mennesker har det med, lissom med kreativitet, at opfatte intelligente mennesker som arrogante, bedrevidende eller belærende, i så fald er vedkommende ikke særlig god til at administrere sin intelligens via sin sociale intelligens. Folk der bruger deres intelligens eller viden som status eller image skabende, er i mine øjne slet ikke intelligente.

Intelligente mennesker kan nemlig dosere deres intelligens i sociale lag, så man ikke fremstår arrogant, bedrevidende eller belærende – og dette er i særdeleshed en intelligent manøvre, da man via sin sociale intelligens tilpasser sig sine omgivelser til at skabe et homogent miljø for alle. Der er nemlig ikke noget der skaber større splid i en gruppe hvis nogle individer med stor entusiasme udgyder deres ekspertviden i en forsamling uden at lade andre komme til orde. Dette skaber en polarisering i homogeniteten og fremavler en usikkerhed hos dem der ikke føler sig lige så intelligente.

Derfor er intelligens en egenskab man som menneske skal være yderst ydmyg overfor når man er sammen med andre mennesker. Og ægte intelligens, er for mig, folk der med den helt rette attitude, kan løfte andre mennesker ved at stimulere dem via deres intelligens og eller sociale intelligens.

Især på arbejdspladserne, hos lederne, er den sociale intelligens ofte en svær disciplin at få inkorporeret i den daglige trivsel, men til gengæld er ledere der mestrer denne disciplin, uden tvivl, dem der vil lykkedes med de bedste resultater, kunne motivere flest mulige medarbejdere og skabe de største resultater og bæredygtige resultater langt ud i fremtiden.

Kategorier
Life of DILF

Kreativitet

KreativitetKreativitet er, som Albert Einstein beskrev det, intelligens der har det sjovt. Den måde at anskue kreativitet på elsker jeg. Mange gange føler jeg netop at kreativitet bliver sat i samme bås som hippie, hipster og tegne-, klippe-, klistre-gal og det føler jeg på ingen måde er korrekt. Kreativitet ligger i din dna og det har intet med dit ydre at gøre, eller dine fysiske evner med en Mac, blyant, saks eller limstift at gøre.

Når det er sagt, så har jeg altid følt mig kreativ. Både som menneske og som sjæl. Jeg har mange kreative projektet der bare skal UD af min krop, for at jeg kan få ro på mig selv. Dermed ikke sagt at jeg skal være i et kreativt miljø for at trives, for jeg har det inden i mig selv, så på den konto er jeg jo selvforsynende med kreativitet.

Men hvis jeg ex. skal have et arbejde hvor jeg virkelig kan slå mine folder, er det helt essentielt at det miljø jeg befinder mig i, kan stimulere mine kreative sanser. Det kan være alt lige fra en lækker naturlegeplads, til en anderledes detail butik, en tur på Aros, eller den lokale IKEA, det skal stimulere min indre krea.

Nolge miljøer skaber bare suveræn energi og det kan mange gange ses på de mennesker der befinder sig i dette miljø. Hvis man observerer dem, vil man kunne se på dem om de føler sig i trivsel eller ej.. eller som jeg ser det, om de befinder sig i et kreativt miljø hvor deres intelligens har det sjovt.

Jeg vil aldrig gå på kompromis med kreativitet. Det har givet mig ALT i livet og jeg kan ikke leve uden det. Men du behøver ikke at være kreativ af sind for at være mig tæt, for den kreative ildsjæl brænder inden i mig hver dag og så længe den gnist bliver holdt i live af de omgivelser omkring mig, vil jeg altid have det godt, altid have det sjovt, min intelligens, jeg og kreativiteten.

Kategorier
Life of DILF

Empati

EmpatiEmpati. Evnen til at forstå andres følelser. Det beskrives ofte som evnen til at sætte sig i andres sted, ikke at forveksle med sympati, som er evnen til at dele en følelse med en person, dvs. at man selv oplever samme følelse som personen. I empatien føler man sig ind i den anden, i sympatien føler man med den anden.

Det er kloge ord, direkte copy/pastet fra Wikipedia. Men da jeg ikke evner at beskrive det bedre selv, skal man kende sin besøgstid og lade det bedre stå alene.

Empati er en egenskab jeg sætter utroligt højt hos andre mennesker og for mig, er det en menneskelig karakter, der som sådan ikke kan tillæres, men i særdeleshed er medfødt. Folk der ikke ejer empati er ikke dårligere mennesker end folk der besidder empati, men i min verden er det bare et absolut must for at være i inderkredsen af de mennesker jeg har helt tæt.

Jeg tror at empati er noget man som barn langsomt, men indirekte vil suge til sig, hvis man vokser op i et miljø der udviser empati. Hvis børn kan se og høre at voksne har evnen til at forstå deres følelser, vil deres selvværd vokse, da barnet vil føle sig forstået og ikke alene med sine følelser.

Kategorier
Life of DILF

Ansvar

AnsvarAnsvar. Det er et ord man som forældre ikke kan komme uden om. Et ord, der rummer SÅ meget, ikke bare overfor ens egne børn, men også i verdenen omkring os.

For rigtig mange mennesker er ens arbejde en enorm stor del af ens verden og dagligdag. Det er via ens arbejde, at man tjener sine penge, så man kan tage ansvar overfor den verden man lever i. Ikke bare økonomisk, men også socialt via demokrati og velfærd. Man giver penge videre til andre via skat og udviser ansvar og accept overfor den verden og samfund man nu lever i.

En arbejdsplads skal have samme tilgang til sine medarbejdere – nemlig at udvise et ansvar. Ikke bare på det arbejdsmæssige plan men også på det menneskelige, i form af videreuddannelse, dygtiggørelse, udvikling og omsorg. En arbejdsplads med disse egenskaber vil stå længere oprejst end andre, da disse virksomheder hylder de mennesker der er deres daglige hænder og løfter i fællesskab for at tage et overordnet ansvar.

Sådan er en god opvækst også. Hvis man tager ansvar for sine børns opvækst vil de med garanti blive de hænder der passer på dig, når du en dag ikke kan tage ansvar for dig selv. At være ansvarlig, er en brynje man skal være stolt af at kunne bære, ikke bare for omverdenen, men for dine venner, din familie, din elskede og dine børn.

Kategorier
Life of DILF

De Fire Elementer – 1. Episode: JORD

JORD_CoverEfter at have optrådt for mere end 120.000 publikummer i 2009, som opening act for Uffe Holm og som vært på Bytte Bytte Købmand med Thomas Hartmann og Anders Matthesen, følte jeg mig klar til at udfordre mig selv og mine stand-up ambitioner. Det blev til det storstilede one man comedy projekt De Fire Elementer, der udover at være verdens første comedy quadrologi også tilføjede et element af uddanelse til publikum.

Det var således at hver af de fire shows: JORD, LUFT, ILD og VAND skulle gøre publikum klogere på hver af de fire elementer i dagligdagen og hvad det betyder for menneskets eksistens. Ja, det lyder lidt som at se Discovery Channel, og det var faktisk også meningen, bare uden reklamerne.

I 2011 kunne jeg så stolt præsentere første episode: JORD der udover at indrage publikum i en quiz om jordens facts også inkorporerede et forsvindingsnummer i den kiste jeg vil begraves i fra IKEA. Illusionen var orkestreret af selveste Jan Hellesøe og aldrig før er et comedy show afsluttet på denne måde.

JORD blevet optaget til TV2 Zulu på et fuldstændig pakket Holbæk Teater og efterfølgende vist på Zulu flere gange. Showet blev ikke udgivet på DVD eller frigivet til stream andet end på TV2 Play i en begrænset periode, så det har ikke været muligt at se showet siden da.. før nu!

I samarbejde med YouTube kanalen Hallo Eddie, har vi i Danmark endelig fået en officiel platform for AL dansk stand-up. Alle shows er fra originale masters og det er jeg meget stolt af at være en del af.  Derfor er dig mig en stor glæde at kunne præsentere De Fire Elementer – 1. Episode: JORD – Del 1.  og De Fire Elementer – 1. Episode: JORD – Del 2. via Hallo Eddie. Du kan se showet lige herunder eller ved at trykke på de aktive links, rigtig god fornøjelse 🙂

https://youtu.be/2aBBKnCzuu8?list=PL5wCdm5iD49YAgX4jLXbcCCf77wC4hrhS

https://youtu.be/BvVklCG90ro?list=PL5wCdm5iD49YAgX4jLXbcCCf77wC4hrhS

2012 skulle så være 2. episodes år og LUFT skulle sættes i luften. Jeg havde selv skrevet, produceret og udviklet idéen og konceptet omkring De Fire Elemtenter ligesom jeg selv skabte hele den visuelle identitet sammen med min trofaste kreative samarbejdspartner og fotograf Gudmund Thai. Desværre, kom 2. episode: LUFT aldrig til at se dagens lys, da jeg blev nød til at aflyse showet og dermed udsætte hele projektet på ubestemt tid, men for mig er det stadig en fantastisk præstation at gennemføre og udleve tilblivelsen af et one man show og bevise overfor sig selv at man kan stå distancen alene på scenen, kun med sine egne idéer, visioner og ambitioner. Hvem ved måske en dag får 2. episode LUFT.. under vingerne.

Kategorier
Life of DILF

I Dag Bliver Jeg 40 År

40BLOGSÅ kom den store dag! I dag, den 12. februar 2016, bliver jeg 40 år ung. Jeg er fra 1976 og blev far for første gang den 11. juni 2006 og for anden gang den 24. februar 2012. Livet har været godt ved mig på godt og ondt og jeg gør selv meget for at holde mig sund, rask og i vigør. Jeg tager ikke livet for givet, men tror på at det er vigtigt at forsøge at leve i nuet og ikke i morgen, næste uge eller måned. Ens kæreste øjeblikke udspiller sig altid omkring en i hverdagen og de smukkeste og varmeste øjeblikke kan være 2-3. sekunder, 4-5. minutter, en hel aften eller ligefrem en hel dag. Hvis ikke dit sind er klar til at nyde disse øjeblikke, fordi du tænker på fremtiden, så vil du aldrig blive lykkelig eller glad i nuet. Mit liv er fyldt med al den kærlighed jeg kunne ønske mig, så at blive 40 år i dag gør mig stolt, glad og med stor lyst til at opleve 40 år mere.. som absolut minimum – tak til ALLE dem omkring mig der får mig til at smile, grine, græde, tude, fjolle, drille og elske – I gør en KÆMPE forskel i mit liv, af hjertet tak!

Kategorier
Life of DILF

En Tur Med Champen

_RBY3438Du har måske allerede bemærket at Uffe Holm aka Champen er klar med sit 7. one man show “CHAMP”. Jeg har gennem min lille grafiske virksomhed VELTZ.DK udarbejdet al artwork, kampagnemateriale og SoMe ifbm. Uffes nye show. Det er jeg selvfølgelig meget stolt af og da opgaven med at lave artwork til en håndfuld af de mest benyttede buslinier i København landede i indbakken – blev jeg super glad! Jeg har skam lavet en masse artwork til busser før – bl.a til Anders Matthesens “Tal for dig selv” turné – men i dag er der SÅ mange begrænsninger med bussens design og linier at det er en stor udfordring at få selv relativt få budskaber placeret helt rigtigt. Her kan du se resultatet og jeg kan roligt sige at jeg er yderst tilfreds med resultatet – hvad syntes du?
_RBY3899 _RBY3906 1047Det er værd at bemærke at man som grafiker skal undgå at placere tekst eller budskaber i bussens udskæringer, lygter, griller, gummilister, karrosseri konkav eller konveks.

PS! Jeg laver ALT grafisk artwork. Fra visitkort til busser, til plakater og logoer – you name it VELTZ.DK creates it – selvfølgelig til byens skarpeste pris 🙂

Kategorier
Life of DILF

Schøt I Comedy Legenderne

_D8I5902Så er det nye studie i Hørsholm blevet indviet af Dan & Veltz og en ny episode af Comedy Legenderne er i kassen, denne gang med Michael Schøt. Vi glæder os meget til at vise dig resultatet og jeg kan garantere at Dan virkelig har været skarp i denne omgang. Glæd dig og indtil da så kan du se alle de hidtidige episoder af Dan & Veltz lige her: http://veltz.dk/comedy/danogveltz.html

Kategorier
Life of DILF

Skiltmedbørn.dk

ErikPetriJeg fik en dejlig besked via Facebook den ene dag. En far, der for nyligt er gået gennem en skilsmisse, skrev til mig at han var glad for at læse min blog. Det gav ham troen på at man godt kan få en tilværelse med masser af dejligt indhold og gode minder sammen med sine børn – også efter en seperation eller skilsmisse.

Jeg blev meget rørt og varm om hjertet, da jeg aldrig har set min blog i dét lys før. Men det fik mig til at tænke over hvor mange der måske har brug for at få noget konkret inspiration eller billeder på en hverdag, især i tiden lige efter. Normalt er jeg ikke den store blogger på de bløde følelsesmæssige værdier eller tips til dét at have delebørn eller at være enefar, men da jeg blev kontaktet, næsten samtidigt om jeg havde lyst til at kaste lidt lys over en ny kampange mellem Børns Vilkår og Egmont Fonden, sagde jeg ja.

Der er kommet en rigtig, god, fin og ikke mindst meget brugbar hjemmeside til dig som forældre om hvordan børn tænker og har det i denne tid. Den hedder: Skiltmedbørn.dk og jeg vil klart anbefale dig at sætte dig ned med en god kop kaffe og klikke den lidt igennem og give dig selv tid til at læse de mange fine emner og cases lidt igennem. Der er mange gode råd, til en børnevenlig skilsmisse eller seperation.

Jeg vil rigtig gerne komme ud og tale om mine erfaringer med delebørn og dét at være enefar. Så hvis du er interesseret i dette, så skriv mig en helt uforpligtende mail.

Se også lige den lille søde film forneden, den sætter det hele lidt i perspektiv..

https://youtu.be/1XkuIS-m8Iw