Kategorier
Mad & Kage

Lagkage Med Kakaocreme Og Blåbærmarmelade

DSC_1Liva havde været hjemme siden mandag, fordi hun var blevet syg med feber. Heldigvis blev hun helt rask natten til fredag, men da weekenden bød sig til kunne man godt mærke at den store pige manglede noget stimulans efter at have været hjemme i næsten fem dage. Derfor spurgte jeg om hun ikke havde lyst til at lave sin helt egen lagkage. Det ville hun mægtig gerne, den eneste regel skulle være, at hun ville lave det HELE selv – ingen hjælp fra far (næsten da.) Det fik hun selvfølgelig også lov til, udover at vaske alle tingene op, dem fik heldige far nemlig lov til arbejde med – hurra 🙂
DSC_2Liva havde lavet en lækker luftig kakaocreme til de lyse bunde sammen med blåbærmarmeladen, noget hun helt selv havde valgt..
DSC_3Efter at glassuren var blevet hældt på og fordelt, skulle toppen pyntes med Livas helt egen krummel-punte-grej..
DSC_4Tadaa! Ser den ikke bare indbydende ud? Det syntes jeg og jeg lover at den smager godt..
DSC_5Efter at kakaocremen og glassuren var blevet brugt, var der nu kun den svære disciplin – nemlig at sprøjte flødeskum rundt om lagkagen tilbage..
DSC_6Der var HØJ koncentration at spøre i det lille køkken og Liva var selv meget fokuseret under hele processen. Det var en meget stolt far der satte den færdige lagkage ind i køleskabet, så den rigtig kunne sætte sig til kaffen senere 🙂

Kategorier
Mad & Kage

Kom Nu Sommer – Vi ER Klar!

SunLollyMan ved at sommeren er ved at være lige på trapperne, når man kan se at supermarkederne begynder at sælge de mange variationer af de legendariske Sun Lolly is. Tror nærmest at Alva og Liva er opvokset med de små trekant-is i fruseren og nu hvor der også er kommet de små drikkebrikker kan de få lidt af smagen fra isene når de er tørstige også. Vi GLÆDER os til at varmen kommer op og ligge på de 12-15 grader, så gården kan fungere som lejlighedens have.. noget der virkelig gør en stuelejlighed fantastisk! Jeg tror vist godt at vi alle kan råbe i kor: “KOM NU SOMMER – VI ER KLAR!” 🙂
1920x971_sunlollyJeg har virkelig fået et crush på den lilla solbær is, med hindbær isen på en stærk 2. plads 🙂

Kategorier
Mad & Kage

Familiehygge & Påske-tam-tam

FamilyForeverTænker du det samme som mig? At, det bliver dejligt at kaste sig bagover i puderne og dynerne efter en hektisk uge med Påskeferie, børnene hjemme, og masser af dejlig mad? Så har du det lissom mig.

Forstå mig ret, jeg ELSKER at hygge om gæster og folk jeg elsker, men det er satme også skønt at slappe af og rydde det hele op bagefter. Jeg har for første gang, “officielt”, holdt Påskefrokost for hele familien. Dvs. stå for AL maden og servere den med et smil 🙂

Min kæreste fik faktisk idéen efter at hun i noget tid havde gået og cravet efter tarteletter aka høns i asparges. Og da vi så lavede dem, kom vi til at tale om hvorvidt det var noget man spiste til Påske. Derefter blev vi bare enige om at det var det, så hvorfor ikke bare invitere til Påskefrokost med tarteletter nu hvor vi vidste hvordan de skulle laves. Vi fik også lavet frikadeller og fiskefilet’er så der var pludselig gang i mad-prep’en dagen inden. Vi dækkede et flot bord som du kan se..
DSC_0007.. der var selvfølgelig også karrysild og kryddersild og jeg håber at du har haft en dejlig Påskeferie og nydt de dejlige dage med godt vejr. Og husk at familien altid kommer først, især når sulten er størst 🙂

Kategorier
Mad & Kage

6-Lags-Daim-Bastogne-kage

DSC_0032Da Alva og jeg skulle holde fødselsdage sammen, kunne jeg vælge at lave én kage til børnene og én kage til de voksne, eller.. lave én STOR FED GOVENATOR-STYLE-OVER-THE-TOP-LAGKAGE! Jeg valgte selvfølgelig det sidste, nemlig at lave én stor kage og derfor skulle den også være noget anden end normalt. Sammen med Liva har jeg set en del videoer på bloggen: Den Søde Tand, det er helt vildt så god hun er og hvor nemt det faktisk ser ud. Liva havde lang tid talt om at få noget mere crunch ind i lagkagecremen, og da hun ikke er super glad or makroner i lagkagecremen prøvede jeg denne gang med Livas yndlingsslik Daim. Farmor, der også er glad for lagkage, kan rigtig godt lide LU’s Bastogne kiks, så de skulle også med ind i lagkagecremen.
DSC_0033Derfor blev kagen således: chokoladebund, jordbærmarmelade (DGF Cremet), vanilje lagkagecreme med knuste Bastogne kiks og derefter hakket Daim oven på. Så lys tynd lagkagebund, mere creme og så gentager man bare med chokoladebund osv.
DSC_0034Resultatet blev virkelig godt. Og kagen stod et døgn i køleskab inden den blev serveret med frisk flødeskum tilsat sønderknuste makroner.. yummie, det var virkelig en god kage og en super debut for min 6-lags-Daim-Bastonge-lagkage med makron-flødeskum.
DSC_0040Ja, man må være lidt kreativ i teksten på lagkagen, når man slår en 40-års fødselsdag sammen med en 4-årig: Alva 4.0 / Far 40 🙂

Kategorier
Mad & Kage

Limited Edition Leverpostej

LELEVERPOSTEJDu bliver nød til det at købe den her! Tro mig, leverpostejens ukronede konge, Stryhn’s, fejrer deres 75 års jubilæum med en Jubilæumspostej i et begrænset parti. Jeg har været så heldig at modtage den dejlige krydret og lidt rustikke postej i en flot kurv med en masse andre herlige sager – se selv..
IMG_0863Ser den ikke bare lækker ud..
IMG_0871The, kaffe, ristede nødder, appelsiner, chokolade, mandler, to slags øl og økologisk rødkål..
IMG_0870Samt den vigtigste ingrediens til en klassisk lækker leverpostejsmad – et lækkert rugbrød. Og her kan intet måle sig med et frisktbagt ét af slagsen som man selv kan skære gode tykke skiver af..
LeverpostejsmadTadaa! Der ER altså ikke noget bedre end sådan en klassiker. Gør dig selv en tjeneste og få fat i én af de særlige Jubilæumspostejer. Den smager lidt som den franske leverpostej, bare med en andelse mere smag og en mere grov konsistens – SÅ lækkert og perfekt til ungerne som mellemmåltid, aftensmad eller i madpakken..
Stryhns-jubilæum-postejStryhn’s Jubilæumspostej aka Limited Edition Leverpostej – den er go’!

Kategorier
Mad & Kage

Livas Kagebuffet

IMG_0837Farmor har lige haft fødselsdag. Og når man har fødselsdag skal man også have kage. Liva havde derfor inviteret farmor til kaffe og kage for at fejre hendes fødselsdag (igen.) Liva havde selv valgt at der skulle laves en chokoladekage som udgangspunkt og så ville hun med former, pynt og glasur lave nogle forskellige kager med forskellige udtryk. Det blev til et sandt kagebuffet, med hele FIRE forskellige serveringer..
IMG_0826En “klassisk” chokoladekage med glasur og pynt..
IMG_0825En “muldvarpeskud”-inspireret chokoladekage..
IMG_0824Samt forskellige “cupcake/brownie”-inspireret chokoladekager. Og så var der også en særligt pyntet kage til farmor, lavet som et lille hjerte. Det var en fest for Liva at lave og det tog da også en times tid at lave hele den store kagebuffet. Men det var alle pengene værd og ikke mindst tiden – og jeg skulle hilse fra farmor og ikke mindst undertegnet at sige at ALLE kagerne smagte godt og selvfølgelig ER blevet spist..

Kategorier
Mad & Kage

Livas Jordbærlagkage

IMG_0761Liva havde glædet sig hele ugen til en legeaftale, men desværre blev den aflyst pga. sygdom. Derfor ville jeg prøve at gøre skaden god igen, ved at lade Liva lave en kage. Pt. ser Liva alle afsnit af Den Store Bagedyst og har talt meget om at hun gerne ville lave en form for kage hun kunne pynte. Den eneste kage jeg kan lave, som involvere en smule forskellige ingredienser og noget pynte-halløj, er lagkage, så derfor tog vi i Føtex for at handle ind. Liva valgte at der skulle jordbær i og da alt ellers var lige til, med posecreme og færdige bunde, kunne vi komme hurtigt i gang med det hele..
IMG_0762Først blev cremen rørt op, med vaniljesukker og en masse kværnet vaniljekorn, så den kunne komme på køl i 15 min. og blive helt rigtig i konsistensen..
IMG_0763Derefter blev alle jordbær skyllet, renset og linet op til at blive skåret i tynde skiver..
IMG_0766Så skulle de trække i en marinade af appelsinsaft og sukker, så lagkagebundene kunne få lidt fugt og blive lidt mindre tørre..
IMG_0765Og nu var de 15 min. gået, så nu kunne Liva begynde at samle lagkagen med alle hendes byggeklodser..
IMG_0768Kagecremen blev godt fordelt og et lag af knuste markroner kom på toppen inden jorbærskiverne skulle gøre sin entré..
IMG_0769Liva startede inde i midten og arbejdede sig ud mod kanten..
IMG_0770Tadaa, bunden er klar og midterste lag er næste step..
IMG_0771Bunden af det midterste lag bliver smurt med hindbærmarmelade ( Cremet fra DGF) og vendt så om så den peger ned mod laget af jordbær fra bunden (det nederste lag)..
IMG_0773Så bliver processen gentaget fra første lag (bunden) og SÅ er vi ellers ved at være klar til toppen (øverste lag) og selvfølgelig glasur, pynt og flødeskum..
IMG_0775Efter glasur, skulle der pyntes. Liva havde valgt kun at pynte lagkagen med små sølvkugler og intet andet. “Det vil være pænt til lyserød flødeskum, far..” sagde hun og det kan jeg kun give hende ret i..
IMG_0776Toppen, pyntet færdig og så manglede der kun den lyserøde flødeskum..
IMG_0779BUM! 1 stk. Jordbærlagkage lavet af Liva..
IMG_0781En stolt Liva med det færdige resultat og en masse spændte børn ventende på et stykke..
IMG_0783Jaa, det kan altid skabe spænding at vente på det første stykke fra en helt nylavet lagkage. Kagen kostede mig ca. 100,- og Liva brugte næsten tre timer i køkkenet med at lave lagkagen. Det er virkelig godt givet ud, og jeg skulle hilse at sige at sådan en kage kun bliver bedre dagen efter, når den har hygget sig i køleskabet natten over, velbekomme 🙂

Kategorier
Mad & Kage

Livas Nytårskonfekt

IMG_0651Dagen før Nytårsaften, spurgte Liva mig om hun måtte lave konfekt. Vi havde fået en fin omgang marzipan, nougat, nødder og chokolade sammen med vores skønne julebillede fra Netflixs Julestue – og det syntes jeg faktisk var en rigtig flot gestus! Jeg sagde selvfølgelig ja til at Liva kunne gå i gang.
IMG_0655Håret blev sat op og marzipan og nougat blev skåret ud i fine stykker..
IMG_0656De små stykker konfekt blev samlet med stor koncentration og tålmodighed..
IMG_0654Og derefter blev de lagt på den fine røde tallerken, inden de skulle pyntes..
IMG_0653Alva kunne selvfølgelig ikke forstå at hun ikke måtte få en allerede nu, så der blev lige sagt helle på en med rigtig meget nougat i midten..
IMG_0659Så skulle der pyntes og skabes detaljer på alle de fine stykker konfekt..
IMG_0660Og Liva gjorde sig enormt umage for at det hele skulle blive perfekt..
IMG_0661Det var virkelig skønt at se hvor meget glæde børn kan få ved at være i et køkken og have helt frihed til at gøre hvad de vil..
IMG_0663Tadaa! Til sidst blev alle de smukke stykker konfekt færdige. Liva var meget stolt over resultatet og det kan jeg kun give hende medhold i. Så skønt at se min store pige være så kreativ og omhyggelig ned til mindste detalje – SÅ dejligt!
IMG_0664Alle stykkerne blev spist Nytårårsaften, sammen med velkomst-‘pagnen og der var stor ros til Liva for det flotte stykke arbejde. De smagte også super godt og tog sig flot ud på den røde tallerken – endnu engang godt nytår kære læser.

Kategorier
Mad & Kage

Et Lille MasterChef-Tip Til Pizza’en

DSC_0018Vi kender det allesammen. Efter nogle heftige dage med fed julemad, har man aller mest lyst til en stor fed pizza. Normalt laver jeg dem selv, eller køber den hos den lokale pizzamand. Men nogle gange, som i dag, har jeg købt en gourmet-bag-selv-pizza i Fakta. Det allerbedste ved disse gourmet-pizzaer, er at al rucolasalaten kommer i en lille forseglet pose. Det er genialt. Jeg skal nemlig dele en lille MasterChef-hemmelighed med dig, så du kan få den helt optimale smagsoplevelse ud af din pizza. Du skal gøre følgende:

1. Tag den lille pose med rucolasalat i din hånd
2. Åbn din skraldespand
3. Smid den lille pose rucolasalat ned i skralderen

DSC_0019BUM! Så har du nemlig en super lækker pizza! Smid den i ovnen på 220 grader og hvis den VIRKELIG skal smage af noget, så skal HELE toppen af pizza’en dækkes af et tykt lag mozzarella – velbekomme!

Kategorier
Mad & Kage

Bling Bling Boller

DSC_0027Der var stor koncentration i køkkenet i går. Vi lavede fødselsdagsboller, eller jeg havde lavet dejen, så alle tøserne kunne gøre det sjove og nemme, nemlig at pynte bollerne med glasur og bling bling. Liva var meget koncentreret og fokuseret igennem hele processen, hvor Alva var mere den observerende type. Min kæreste var også i fuld fokus og koncentration, så den eneste der sådan rigtigt kunne slappe af var faktisk mig. Der opstod selvfølgelig lidt spændinger omkring hvilket drys og pynt, der skulle bruges hvor og i hvilke mængder og så var glassurens tykkelse også en stor beslutning for de to pynteprinsesser Liva og Nadia. Det blev til nogle super flotte fødselsdagsboller og Liva havde virkelig lagt sig i selen for at få det perfekte resultat – bling bling boller er noget der holder!
DSC_0020Stor fokus og koncentration i køkkenet – især hos Alva 🙂
DSC_0029Liva pynter hver en bolle som var det et lille kunsværk, SÅ flot!
DSC_0031TADAA! Her er så det færdige resultat af Livas kreative indsats!