Kategorier
Tøserne

De Tre Børnebud

DeTreBudNår man skal overbevise børn, er det godt at bevæbne sig med tålmodighed og ulogisk tankegang. En anden god idé kan være at lade sine børn se hvidt på sort, hvilke tre ting DE skal bidrage med i dagligdagen, for at det bliver en god dag for alle OGSÅ den voksne. Jeg har lavet tre simple bud/retningslinier som Alva og Liva efterhånden kan i søvne. De Tre Børnebud lyder som følger:

1. Høre efter hvad de voksne siger
2. Være gode ved hinanden
3. Rydde op efter sig

1. Menes selvfølgelig at når de voksne siger noget såsom “Nej” så skal det ikke gentages tre gange for at det bliver accepteret. Det gør den voksne træt og udmattet og man mister tålmodigheden.

2. At være gode ved hinanden er selvfølgelig at man som storesøster eller lillesøster kan begynde at vurdere en given situation og tilpasse sin opførsel eller temperament derefter UDEN af en voksen skal ind og lege Ordenspoliti hvert 20. minut. Det gør nemlig den voksne træt og udmattet om man mister i dén grad tålmodigheden.

3. At rydde op efter sig selv er noget man som barn kun kan begynde at lære for tidligt. Børn der bare ligger skrald eller aldrig bærer tingene ud efter mad har ikke forstået budskabet om at man løfter i flok og derfor er det vigtigt at være fælles om oprydning så alt kan være rart at være omkring og til at finde igen..

Som en lille gulerod siger jeg ofte til Tøserne at vis de er super gode til at overholde de to første bud, så vil den voksne have MEGET mere overskud og tålmodighed og 8 ud af 10 gange rydde op efter børnene uden at miste tålmodigheden 🙂

Som man kan se har jeg på venstre side skrevet hvad Alva og Liva skal stå for i løbet af dagen og hvad far skal stå for i løbet af dagen. Selvfølgelig har jeg sat lidt flere ting på end normalt for at overdrive forståelsen af eksemplet, for det ville jo ikke være det samme billede hvis min side var lige så kort som Alvas og Livas med linierne:

1. Aflevere Tøserne
2. Mig-Tid
3. Hente Tøserne

Rigtig god sommer 🙂

Kategorier
Tøserne

Udvidelse Af Alvas Børner

KranDet ser bare så uhæmmet brutalt ud når en kran totalsmadrer en legeplads i en børnehave fyldt med dejlige minder. Alvas elskede børnehave skal udvides og for at det kan lade sig gøre på bedst mulig vis skal næsten alt eksisterende udendørs aktivitet rives ned for at der kan blive plads til nyt.
PanoramaBørnehaven ligger klods op af Livas skole, så vi kan slet ikke undgå at se processen når Liva bliver afleveret i skole om morgenen, for derefter at køre Alva til hendes nødinstitution. Det lyder lidt vildere end som så, og Alva er også helt tilfreds og glad med lidt klimaforandring. Det er næsten altid sværest for de voksne at se områder fyldt med minder blive sønderknust foran næsen på en. Man skal bare hele tiden have for øje, at det er til det bedre og vi glæder os til en ny og endnu bedre institution når rette tid er 🙂

Kategorier
Tøserne

Tillykke Alvadutti

DSC_0004I dag bliver verdens dejligste Alva 4 år gammel. Det er vildt så hurtigt tiden går og utroligt at se ens lille pige bare blive større og større. Vi havde en skøn morgen og en dejlig tur ned til børnehaven hvor Alva, i højt og spændt humør, glædede sig helt enormt til at komme ned blandt sine venner og veninder, voksne og unge og blive fejret som nybagt 4-årig.
DSC_0002Der blev derfor holdt ekstra godt fast i storesøsters hånd hele vejen ned til børnehavens indgang. Så snart vi kom indenfor, var glæden i top og Alva skyndte sig hen ved sin stue hvor det store fødselsdagsflag var stillet op og Alvas billede hængt op på væggen. Stolt som en pave stillede Alva sig ved siden af det store flag og straks tog far selvfølgelig et billede. Se hvor stolt hun er..
DSC_0005Hun er bare så dejlig lille Alvadutti, der snart ikke er så lille mere, og nok ikke vil bryde sig om at blive kaldt Alvadutti meget længere 🙂

KÆMPE stort, varmt tillykke med fødselsdagen min lille skat <3

Kategorier
Tøserne

Så Blev Det Livas Tur

DSC_0004Ja, jeg burde jo næsten ha’ regnet det ud, når både Alva og jeg selv har – og er – ramt af den virus der florerer som bare gør en træt med feber. Liva er meget sjældent syg og da hun i morges gav udtryk for at hun havde det skidt, troede jeg i første omgang det bare var lidt skuespil. Der skulle nu ikke gå mange ti min. før jeg fik syn for sagen. Normalt er Liva nemlig ret god til at vågne op og selv gøre sig helt klar inden morgenmaden er serveret. Nu håber jeg at det går hurtigt over. I morgen er det nemlig min 40 års fødselsdag, så det ville jo være dejligt hvis ALLE var raske og friske til en hyggelig fødselsdag..

Kategorier
Tøserne

Farmor, Alva Og Det Magiske Sand

IMG_0840Der er ikke noget bedre end når de voksne er med i legen. Og er der en som er god til at være med i legen, så er det farmor. Se selv på denne lille frekvens af billeder hvor farmor og Alva leger med Det Magiske Sand. Det hele handler om at gøre sig umage og bygge momentum og spænding op, og det kan farmor..
IMG_0843Først former vi det magiske sand på en helt særlig voksen måde, hvor man roterer hænderne meget hurtigere end børn kan..
IMG_0844Derefter gør man sig MEGET umage med at placere den lille form oven på det magiske sand..
IMG_0839Og vupti, så har man en perfekt formet fisk i det magiske sand. Selvom Alva sagtens kan lave en magen til, har farmor formået at skabe så meget hype omkring sin præstation, så Alva ser helt målløs ud. Som jeg engang har lavet en joke om.. det så sjovt at lege med sand, det så sjovt at lege med saand..

Kategorier
Tøserne

Putte, Putte Puslespil

IMG_0853Alva havde sin 2. sygedag pga. feber igår (læs indlæg) og det gode humør var så småt på vej tilbage. Der var ingen sovestunder eller små lurer, men til gengæld en masse appetit og lysten til at lege og putte, putte. Alva har en masse puslespil. Hun elsker virkelig at lege med dem og der er selvfølgelig nogle klare favoritter i mellem. Jeg har givet hende en masse puslespil fra det franske legetøjsmærke Djeco, som laver nogle rigtig flotte og lækre sæt i spændende æsker. Men det er faktisk nogle helt simple Rasmus Klump puslespil som Alva er mest glad ved. Hun elsker at lave de Rasmus Klump puslespil og det er altså sjovt selv for en voksen at tage dem alle ud på spisebordet og bare gå i gang fra en ende af med at samle dem alle..
IMG_0855Her kan du se Alvas favoritpuslespil med Rasmus Klump. Der er to-i-en..
IMG_0857Og her bliver det mindste Rasmus Klump puslespil samlet med stor koncentration..
IMG_0861Kun lidt sjov fra Netflix kan trække den koncentrerede puslespilssamler væk fra sine mange fine puslespil. Bagefter spiste vi krydderboller med smør og hindbærmarmelade og så kiggede vi Frost inden vi bestilte en pepperoni pizza fra pizzamanden. En rigtig hyggedag hvor vi fik leget puttet og gjort Alva rask igen – i dag er hun nemlig i børnehave igen.

Kategorier
Tøserne

Febertrold

IMG_0847Nu har Alva været hjemme i to dage med feber. Der er en virus i øjeblikket der bare gør ungerne trætte. Næsten alle nede i Alvas børnehave har haft en tur og nu er det blevet Alvas tur til at være en lille febertrold. Det startede med at Alva var meget træt den ene dag efter børnehaven og ville putte på gulvet i den nye stol med dyne, bamser og to sutter..
IMG_0846Men hun blev så træt at hun faldt i søvn under Ramasjang, noget der aldrig er sket før. Først syntes Liva og jeg at det var rigtig sødt at Alvadutti var gået omkuld i den nye prinsessestol. Men da hun heller ikke ville vågne op til aftensmad, bar jeg hende i seng og puttede hende rigtigt. Hun havde på det tidspunkt sovet over tre timer, så jeg var meget spændt på hvordan natten ville gå.
IMG_0848Natten gik rigtig fint – altså bortset fra at Alva havde feber. Men hun sov igennem hele natten og var også træt om morgenen. Nu har vi været oppe i lidt længere tid og hun er så småt ved at blive sig selv igen. Vi regner med at skulle i børneren igen i morgen, men nu må vi se hvordan den lille febertrold har det senere i aften. Nu er du advaret, hvis dine unger pludselig er lige så trætte som dig selv efter en lang dag på jobbet 🙂

Kategorier
Tøserne

Krøller Eller Ej

IMG_0672-COLLAGEFor mange piger er deres hår noget af det kæreste og mest værdsatte ved hele deres udseende. Liva havde også glædet sig meget til at få bobbet håret lidt da vi skulle afsted til Nytårsaften. Alva derimod havde ikke mod på den store styling, men efter at hun havde set det flotte resultat som Liva havde fået lavet, ville hun alligevel gerne prøve at få lidt fald/krøl i hendes fine lige hår.
IMG_0682Det hele startede nogenlunde, dog uden at humøret var lige så højt som hos Liva, men med lidt Diego kørende på flimmerkassen, kunne min kæreste så småt få lov til at lave lidt krøl i det fine glatte hår..
IMG_0681Men lidt over halvvejs inde i stylingen begyndte Alva at tvivle lidt på sin valg og blev en anelse mut over at hun nu ikke havde sit normale hår, men istedet lidt krøl i spidserne. Det var SÅ sødt til hende, selvom hun prøvede at rette det ud flere gange i løbet af aftenen. Ja, det er nu dejligt at se, at dét at se helt normal og dejlig ud i håret, bare er det perfekte valg for en selv – hver dag 🙂

Kategorier
Tøserne

Det Magiske Sand

IMG_0709Efterhånden kan det være svært at finde legetøj der kan underholde i meget mere end 20-30 min. men efter at Alva fik en bakke med formbart sand fra Fætter BR i julegave, har der på ingen tænkelig måde været en konkurrent i legetøjsafdelingen på Nørrebro. Tøserne er vilde med at lege med det. Og jeg har investeret i et ekstra sæt sand i sandfarve til Liva. De kan seriøst stå i en hel time bare og lege med det. Jeg har selv købt nogle hjerteforme af plast til at bage med og de er nærmest perfekte til at bruge i legen lissom mine køkkenredskaber af plast.
IMG_0700Det er også ret så lækkert at røre ved, så jeg kan sagtens forstå hvorfor det er ren terapi at stå med det mellem hænderne..
IMG_0708Her gør Liva et hjerte klar..
IMG_0707Og det samme gør Alva, bare med lidt flere kræfter 🙂
IMG_0712Jeg kan varmt anbefale sandet, der kun fåes i Fætter BR, jeg har spurgt i Toys’R’Us og de henviser også til Fætter BR og et startsæt koster kr. 249,- og ekstra sand fra kr. 149,-

NB! Dette er IKKE et sponsoreret indlæg, bare en ærlig anbefaling fra mig til dig 🙂

Kategorier
Tøserne

Gode Gamle Playmobil

IMG_0668I en tid hvor børns fantasi og naturlige stimulans af kreativitet har hårde odds i en verden fyldt med internet, YouTube, iPhones, iPads, streaming, Hay Day, Candy Crush og et utal af tv-kanaler, er der ikke noget mere skønt for en far end at se ens store pige tage sig tid og engagement til at lege med Playmobil en hel dag. De to store kasser var hentet op fra kælderen og ALLE elementerne kom i spil på soveværelset, både i sengen og på gulvet. Jeg har netop skubbet sengen lidt mere hen mod vinduet, så der kunne blive lidt mere gulvplads som tøserne kunne lege på, og Liva tog det hele i brug med det samme.
IMG_0671Jeg kan selv huske de tider hvor hele weekender forsvandt med opbygning af byer, landskaber og situationer i gode gamle Playmobils legeunivers.. SÅ dejligt!