Kategorier
Rejse

Artsy Fartsy Roadtrip

DSC_0791I den vilde stand-up tid, med FBI-klubtours, turnéer og Talegaver til børn, har jeg set mangt og meget af det danske land. Det har dog primært været byernes gågader, kulturhuse, shoppingcentre, hoteller og diverse Burger Kings der er blevet set og besøgt. Næsten aldrig kunstudstillinger, museer eller monumenter. Jeg er nok blevet mere videnbegærlig de sidste par år, og ser hellere at jeg lærer endnu mere om mit eget land og folkefærd end at tage til et hærgret turist land der engang havde en kultur for at komme tomhændet hjem. Min viden om Danmark kan jeg give videre til mine børn, familie og venner og det er altid nemmere at sige: “dét skal i se” når det ligger i Danmark eller eksempelvis Egypten. Nuvel har det ikke just været en sommer fyldt med hedebølger eller solskinsdage, men Danmark i sig selv er vokset op på gråvejr og utilstrækkelighed, så alt man finder af seværdigheder er vel på én eller anden måde tilpasset denne dagligdag og dermed evnen til at overskygge det grå og gøre det hvidt. Således opmuntret og opsat på at finde det danske kultur guld, tog jeg afsted mod Fyn på en lille roadtrip med min kæreste. Vi stoppede første gang i Odense, så en af landets ældste shoppingcentre, Rosengårdscentret, og derefter gågaderne for at køre videre til vores første overnatning i Aarhus. Vi havde holdt det lowkey i bedste roadtrip stil, så selvfølgelig skulle vi overnatte på Hotel Cabinn. Hotellet har altid været kendt for sin schweizerknivsagtige indretning i farverne lilla, cyan og mint! I dag er Cabinn ved at skifte stil i nogle noget mere nedtonede farver og især facaden på hotellet havde fået en gevaldig omgang næsten i ren funkis aka funktionalisme.
DSC_0761Efter indtjekning og parkering gik vi en tur ned mod åen og gågaderne. Aarhus er altid charmerende og vi var heldige med vejret og så endnu solen komme frem i åen..
DSC_0764Aftenen blev sluttet af forenden af Badstuestræde på en lille bar. Næste morgen skulle vi få os en stor kulturel overraskelse, da vi på vej mod ARoS Kunstmuseum blev mødt af en yderst provokerende og ikke mindst dragende outdoorbanner på sidefacaden af ARoS..
DSC_0767En skitsetegning af en kvinde der tisser i et vinglas prydede den enorme kunstbygning med den regnbuefarvet panorama ring på toppen og forventningerne begyndte så småt at hobe sig op, ikke mindst da synet af den imponerende trappe viste sig..
DSC_0769Det skal lige nævnes at dette blot er den ene af de to indgange og mest af alt syner og fungerer som en bagtrappe, men en bagtrappe der ville være Kongerne fra Værløse værdig. ARoS er inddelt i flere forskellige udstillinger på hver af deres etage og jeg vil gerne fremhæve nogle enkelte som gjorde særligt indtryk. Jeg elsker grafiske designs, møbler og udtryk, så vi startede med at besøge udstillingen Formen – Farven – Fladen. Det var en herlig opløftende oplevelse hvor man virkelig kunne mærke hvordan farver og organiske former påvirker ens oplevelse af et rum og interiør..
DSC_0770Denne væg har et wallpaper af et andet rum på sig, hvilket skabte en fænomenal dybde og indlevelse til rummet selvom der var tale om en todimensionel flade, men med et tredimensionelt udtryk.
DSC_0771Denne interiør opstilling er umådelig hyggelig til trods for de mørke og dunkle farver. Men den helt rette brug af træ, belysning og bimseting på den rammegivende reol på væggen gør en utrolig indvirkning på det lille opholdsrums udtryk – helt suverænt!
DSC_0774Næste udstilling var vores begges klare favorit, nemlig Out of the darkness. Et sandt bombedarment af dine sanseindtryk. Fra pulserende rum med mystik og uhygge til, gigantiske neonrør i skrift, eller folietryk med dybeperspektiv kun skabt med forskellen mellem matte overflader eller blanke overflader..
DSC_0775Én installation var helt i særklasse nemlig det hvide rum fyldt med røg, hvor sigtbarheden var under halvanden meter. Det var den mest syrede oplevelse også fordi ovenbelysningen skriftede farve i regnbuens pallette. Det var nærmest umuligt at tage billeder af denne oplevelse, men det var helt igennem fedt, sådan rigtig fedt.. Tågerummet er virkelig et MUST at opleve og vi fik da taget en enkelt selfie – sammen..
DSC_0776received_948350698519658Efter dette kom vi ind i et rum hvor der hang et gigantisk billede af Michael Kvium. Det var betagende på en meget, meget speciel og fascinerende måde. Normalt gør Kviums billeder mig altid lidt skræmt og bange, men det her var anderledes og specielt min kæreste var helt væk i det gigantiske billede..
DSC_0780Det var især udtrykket i mandens øjne i midten af billedet som havde den helt store tiltrækningskræft, men ved nærmere observans var detaljegraden af birketræernes overflade fuldstændig magiske at betragte tæt på..
DSC_0781Mine billeder gør på INGEN måde Kviums mesterværk nogen retfærdighed, men det vil alligevel give et lille indblik i hvad vi så og følte, ved at kigge manden i øjnene..

Her kan du læse “Artsy Fartsy Roadtrip 2” hvor vi blandt andet besøger den cirkelformet rundgang i regnbuens farver og endelig finder billedet af den tissende tissekone #wow #point-of-no-return #vi-læses-ved-i-morgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *