Kreativitet

Intelligens

IntelligensMåske den vigtigste egenskab hos et andet menneske, er dets intelligens. Men her er det vigtigt at forstå, at jeg ikke tænker intelligens som en bevidst force eller arv art. Mange mennesker har det med, lissom med kreativitet, at opfatte intelligente mennesker som arrogante, bedrevidende eller belærende, i så fald er vedkommende ikke særlig god til at administrere sin intelligens via sin sociale intelligens. Folk der bruger deres intelligens eller viden som status eller image skabende, er i mine øjne slet ikke intelligente.

Intelligente mennesker kan nemlig dosere deres intelligens i sociale lag, så man ikke fremstår arrogant, bedrevidende eller belærende – og dette er i særdeleshed en intelligent manøvre, da man via sin sociale intelligens tilpasser sig sine omgivelser til at skabe et homogent miljø for alle. Der er nemlig ikke noget der skaber større splid i en gruppe hvis nogle individer med stor entusiasme udgyder deres ekspertviden i en forsamling uden at lade andre komme til orde. Dette skaber en polarisering i homogeniteten og fremavler en usikkerhed hos dem der ikke føler sig lige så intelligente.

Derfor er intelligens en egenskab man som menneske skal være yderst ydmyg overfor når man er sammen med andre mennesker. Og ægte intelligens, er for mig, folk der med den helt rette attitude, kan løfte andre mennesker ved at stimulere dem via deres intelligens og eller sociale intelligens.

Især på arbejdspladserne, hos lederne, er den sociale intelligens ofte en svær disciplin at få inkorporeret i den daglige trivsel, men til gengæld er ledere der mestrer denne disciplin, uden tvivl, dem der vil lykkedes med de bedste resultater, kunne motivere flest mulige medarbejdere og skabe de største resultater og bæredygtige resultater langt ud i fremtiden.

Sort tøj. Lyst sind. Varmt hjerte.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Kreativitet