Ansvar

Empati

EmpatiEmpati. Evnen til at forstå andres følelser. Det beskrives ofte som evnen til at sætte sig i andres sted, ikke at forveksle med sympati, som er evnen til at dele en følelse med en person, dvs. at man selv oplever samme følelse som personen. I empatien føler man sig ind i den anden, i sympatien føler man med den anden.

Det er kloge ord, direkte copy/pastet fra Wikipedia. Men da jeg ikke evner at beskrive det bedre selv, skal man kende sin besøgstid og lade det bedre stå alene.

Empati er en egenskab jeg sætter utroligt højt hos andre mennesker og for mig, er det en menneskelig karakter, der som sådan ikke kan tillæres, men i særdeleshed er medfødt. Folk der ikke ejer empati er ikke dårligere mennesker end folk der besidder empati, men i min verden er det bare et absolut must for at være i inderkredsen af de mennesker jeg har helt tæt.

Jeg tror at empati er noget man som barn langsomt, men indirekte vil suge til sig, hvis man vokser op i et miljø der udviser empati. Hvis børn kan se og høre at voksne har evnen til at forstå deres følelser, vil deres selvværd vokse, da barnet vil føle sig forstået og ikke alene med sine følelser.

Sort tøj. Lyst sind. Varmt hjerte.

1 kommentar

  • Excellent post. I uѕed to be checking constanly tһis wedblog aand І am impressed!
    Extremely helpful ijfo specifically the remaining sеction 🙂 I care ffor ѕuch
    informatіon much. I used to Ƅe seeking thiѕ partiϲular info for a
    very log time. Thɑnk yօu and gooⅾ luck.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Ansvar