Hvor Skal Elgen Hænge Og Hvad Skal Den Hedde?

Livas Jordbærlagkage

IMG_0761Liva havde glædet sig hele ugen til en legeaftale, men desværre blev den aflyst pga. sygdom. Derfor ville jeg prøve at gøre skaden god igen, ved at lade Liva lave en kage. Pt. ser Liva alle afsnit af Den Store Bagedyst og har talt meget om at hun gerne ville lave en form for kage hun kunne pynte. Den eneste kage jeg kan lave, som involvere en smule forskellige ingredienser og noget pynte-halløj, er lagkage, så derfor tog vi i Føtex for at handle ind. Liva valgte at der skulle jordbær i og da alt ellers var lige til, med posecreme og færdige bunde, kunne vi komme hurtigt i gang med det hele..
IMG_0762Først blev cremen rørt op, med vaniljesukker og en masse kværnet vaniljekorn, så den kunne komme på køl i 15 min. og blive helt rigtig i konsistensen..
IMG_0763Derefter blev alle jordbær skyllet, renset og linet op til at blive skåret i tynde skiver..
IMG_0766Så skulle de trække i en marinade af appelsinsaft og sukker, så lagkagebundene kunne få lidt fugt og blive lidt mindre tørre..
IMG_0765Og nu var de 15 min. gået, så nu kunne Liva begynde at samle lagkagen med alle hendes byggeklodser..
IMG_0768Kagecremen blev godt fordelt og et lag af knuste markroner kom på toppen inden jorbærskiverne skulle gøre sin entré..
IMG_0769Liva startede inde i midten og arbejdede sig ud mod kanten..
IMG_0770Tadaa, bunden er klar og midterste lag er næste step..
IMG_0771Bunden af det midterste lag bliver smurt med hindbærmarmelade ( Cremet fra DGF) og vendt så om så den peger ned mod laget af jordbær fra bunden (det nederste lag)..
IMG_0773Så bliver processen gentaget fra første lag (bunden) og SÅ er vi ellers ved at være klar til toppen (øverste lag) og selvfølgelig glasur, pynt og flødeskum..
IMG_0775Efter glasur, skulle der pyntes. Liva havde valgt kun at pynte lagkagen med små sølvkugler og intet andet. “Det vil være pænt til lyserød flødeskum, far..” sagde hun og det kan jeg kun give hende ret i..
IMG_0776Toppen, pyntet færdig og så manglede der kun den lyserøde flødeskum..
IMG_0779BUM! 1 stk. Jordbærlagkage lavet af Liva..
IMG_0781En stolt Liva med det færdige resultat og en masse spændte børn ventende på et stykke..
IMG_0783Jaa, det kan altid skabe spænding at vente på det første stykke fra en helt nylavet lagkage. Kagen kostede mig ca. 100,- og Liva brugte næsten tre timer i køkkenet med at lave lagkagen. Det er virkelig godt givet ud, og jeg skulle hilse at sige at sådan en kage kun bliver bedre dagen efter, når den har hygget sig i køleskabet natten over, velbekomme 🙂

Sort tøj. Lyst sind. Varmt hjerte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hvor Skal Elgen Hænge Og Hvad Skal Den Hedde?