Mit 10. Halvmarathon

De Tre Børnebud

DeTreBudNår man skal overbevise børn, er det godt at bevæbne sig med tålmodighed og ulogisk tankegang. En anden god idé kan være at lade sine børn se hvidt på sort, hvilke tre ting DE skal bidrage med i dagligdagen, for at det bliver en god dag for alle OGSÅ den voksne. Jeg har lavet tre simple bud/retningslinier som Alva og Liva efterhånden kan i søvne. De Tre Børnebud lyder som følger:

1. Høre efter hvad de voksne siger
2. Være gode ved hinanden
3. Rydde op efter sig

1. Menes selvfølgelig at når de voksne siger noget såsom “Nej” så skal det ikke gentages tre gange for at det bliver accepteret. Det gør den voksne træt og udmattet og man mister tålmodigheden.

2. At være gode ved hinanden er selvfølgelig at man som storesøster eller lillesøster kan begynde at vurdere en given situation og tilpasse sin opførsel eller temperament derefter UDEN af en voksen skal ind og lege Ordenspoliti hvert 20. minut. Det gør nemlig den voksne træt og udmattet om man mister i dén grad tålmodigheden.

3. At rydde op efter sig selv er noget man som barn kun kan begynde at lære for tidligt. Børn der bare ligger skrald eller aldrig bærer tingene ud efter mad har ikke forstået budskabet om at man løfter i flok og derfor er det vigtigt at være fælles om oprydning så alt kan være rart at være omkring og til at finde igen..

Som en lille gulerod siger jeg ofte til Tøserne at vis de er super gode til at overholde de to første bud, så vil den voksne have MEGET mere overskud og tålmodighed og 8 ud af 10 gange rydde op efter børnene uden at miste tålmodigheden 🙂

Som man kan se har jeg på venstre side skrevet hvad Alva og Liva skal stå for i løbet af dagen og hvad far skal stå for i løbet af dagen. Selvfølgelig har jeg sat lidt flere ting på end normalt for at overdrive forståelsen af eksemplet, for det ville jo ikke være det samme billede hvis min side var lige så kort som Alvas og Livas med linierne:

1. Aflevere Tøserne
2. Mig-Tid
3. Hente Tøserne

Rigtig god sommer 🙂

Sort tøj. Lyst sind. Varmt hjerte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mit 10. Halvmarathon