Bænk Med Indbygget Sjov

Bare Fem Minutter Mere

DinoTrux_5MF_sdp_NORDICS_daHvor tit har man ikke hørt de ord komme fra sit barns mund, når man siger: “Nu, er det blevet sovetid!” Liva hun elsker at se Jessie på Netflix og Alva elsker Dora The Explorer og Diego, men de har alle en varighed på over 20 min. så det kan være lidt svært at gå med til bare fem minutter mere, når man skal stoppe afsnittet fem minutter efter for at sige: “Så, er de fem minutter mere gået!” Derfor har jeg ret stor optur over at der nu kommer specifikke afsnit på Netflix der lige præcis varer fem minutter. Det er altså konge!

Selvom narrestreger inden sengetid er et globalt fænomen, er det forskelligt fra land til land, hvordan de udspiller sig. Prøv at se denne undersøgelse jeg har fundet fra udlandet:

Brasilianske børn er bedst til at forhandle om sengetider. Brasilianske forældre svarer flest gange, at deres børns taktikker til at udskyde sengetiden ”ofte” virker (52 procent mod det globale gennemsnit på 44 procent). Brasilianske børn er også dem, der oftest bruger ”bare fem minutter mere”-tricket som forhandlingstaktik (51 procent mod det globale gennemsnit på 44 procent)

Børn i Mexico siger de skøreste ting: Forældre i Mexico er mere tilbøjelige til at indrømme, at de giver efter, når børnene bruger taktikker for at undgå sengetid. Faktisk siger hele 60 procent af de mexicanske forældre, at de giver efter og lader børnene bliver oppe efter sengetid. Det er 20 procent højere end det globale gennemsnit.

Forældre i Storbritannien lokker børnene i seng ved hjælp af bestikkelse: Selvom det er svært at indrømme, svarer en tredjedel af de britiske forældre, at den nemmeste og hurtigste måde at få børnene lokket i seng på, er bestikkelse. Løfter om at være længe oppe i weekenden (30 procent mod det globale gennemsnit på 29 procent) eller mad og slik (21 procent mod 18 procent globalt) er blandt de mest populære taktikker.

Australske forældre er blandt de, der oftest siger, at sengetiden ikke er til forhandling. De bukker ikke under, når det drejer sig om børnenes sengetid (26 procent mod 21 procent globalt)

Canadiske forældre synes nemlig ikke, at deres børns søde og snedige taktikker for at undgå sengetid virker (61 procent er uenige i, at taktikkerne virker mod 51 procent globalt)

I Frankrig er børnenes sengetider en drøm, der går i opfyldelse: Ikke alene er Frankrig det land i verden, hvor børnene oftest kommer i seng til tiden (5,1 gange om ugen i mod 4,8 gange om ugen på globalt plan), men franske forældre er også dem, der bruger kortest tid på at lægge deres børn i seng (12,3 minutter sammenlignet med det globale gennemsnit på 17,5 minutter)

USA er det land i verden, hvor kampene om sengetider er værst: Amerikanske børn er nemlig dem, der er mest tilbøjelige til at afprøve kreative taktikker (66 procent mod det globale gennemsnit på 61 procent). Amerikanske forældre har også rekorden i den tid, det tager at lægge børnene i seng (19,3 minutter mod minutter det globale gennemsnit på 17,5 minutter)

Uanset hvor hård en kamp det kan være at få børnene i seng, er det altid det hele værd. 87 procent af de adspurgte forældre er nemlig enige om, at et af dagens højdepunkter er, når roen sænker sig, og børnene ligger putteklar under dynen. At få et godt godnatknus er en magisk følelse – men kampen inden kan være hård. Godt man bor i Danmark hvor den nye skolereform i sig selv gør at børn er trætte allerede når de kommer hjem fra fritteren af.

Sort tøj. Lyst sind. Varmt hjerte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Bænk Med Indbygget Sjov