Kirsebærtræer

Madevent I Madcooperativet

DSC_0365I lørdags var Liva og jeg til en særlig madevent/kick-off arrangement i Mad cooperativet på Hovedbanegården. Jeg havde været så heldig, at blive inviteret med til denne event af Coop via bloggen, og det bedste af det hele var at jeg skulle have børn med. Jeg valgte “kun” at tage Liva med da Alvadut stadig er lidt for lille – og en stor stressfaktor – at have med i et køkken som ikke lige er ens eget. Liva og jeg var meget spændte og blev taget flot og godt imod ved indgangen, og fint vist ind til den sekskantet køkken ø, bagerst i Mad cooperativet. Her var det så meningen, at vi sammen med vores medbragte børn, hver i sær skulle lave en salat bestående af forskellige elementer fra de fem smagsoplevelser: bittert, sødt, surt, salt og umami. Liva og jeg gik hurtigt i gang med at lave en frokost- middagssalat og det var virkelig luksus at kunne hapse alle de dejlige ingredienser som var gjort klar og lagt frem til os lige til at mixe sammen. Efter vi havde lavet vores salat færdig spurgte vi om vi ikke måtte lave en salat mere. Det måtte vi godt og denne gang lavede vi så en dessertsalat i stedet. Liva valgte næsten alle ingredienserne selv og bortset fra æblet – som jeg hapsede fra en anden hylde, fyy Martin – var det Liva selv der sammensætte smagen til dessert salaten. Til sidst anrettede vi begge salater og gav hinanden highfive på en fed oplevelse med mad. Det er virkelig en god idé at tage børnene med i køkkenet, og det gør også en kæmpe oplevelse og forskel, at børnene kan se alle de ingredienser de kan vælge mellem. Det var en super oplevelse for os begge, så vi siger mange tak for invitationen og håber du som læser har lyst til at prøve at lave én af vores salater selv. Opskrifterne står nederst – rigtig god fornøjelse og tak fordi du læser med!
DSC_0357Der var ikke sparet på udstyret – ren Masterchef niveauDSC_0359Det var super luksus at få så meget særbehandling i madregi – og FEDT ikke at skulle arbejde på tid – pyyhaa!
DSC_0356Er det ikke bare lækkert når ALT er preppet, klar til at mikse og tilberede – yummie!DSC_0354På med arbejdstøjet Liva og frem med det store smil..DSC_0355På med arbejdstøjet far og prøv så at se lidt glad ud, sagde Liva..
11145277_10155370482290408_6566489645767483633_oDer smages på vinaigretten..
DSC_0360Den balsamico er virkelig sur far..DSC_0363Liva med vores “smagsskema” og “miksekassen” til vores salatDSC_0364Det begynder så småt at ligne noget man har lyst til at smage på ikke..?DSC_0368 Tadaaa! Her viser Liva vores to færdige salater..
DSC_0366FROKOST- MIDDAGSSALAT:
Strimler af glaskål
Fint skåret broccoli
Hakkede mandler
Serrano skinke
Feta (gerne lidt salt i smagen)
En vinaigrette bestående af saften fra 1. citron, 1. grape, 1. skefuld dansk honning opløst sammen med lidt hvid balsamico (kan sagtens undværes) vend det hele nogle gange inden servering og lad saften suge ind i serrano skinken og de hakkede mandler.
DSC_0367DESSERTSALAT:
Hakkede mandler
Hakkede valnødder
Banan i mindre stykker
Rød grapefrugt i mindre stykker uden skræl
1. stik. friskt rødt æble i tern eller små stænger
Rosiner
Hakket mørk chokolade
Vendt i en smule kokosmælk
Serveres med det samme så bananerne er så friske som muligt – velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Kirsebærtræer