Dagen Efter Gaveregn

Manneken Pis

DSC_0324Det tog os ikke mange øjeblikke i Bruxelles gader at finde ud af, at selvom belgisk chokolade, marcipanhjerter, gingerbreads og hjemmelavede belgiske vafler er et kæmpe hit. var der noget som virkede MEGET større og også en anelse underligt. Det tittede så småt frem over det hele med de små tissende drengebørn..
DSC_0321Både i røde, blå grønne og gule.. DSC_0323Og nogle helt brune lavet at det fineste belgiske chokolade..DSC_0439Selv på Tegneseriemuseet var der den lille tissende dreng gengivet i mange forskellige udgaver..
  DSC_0441Her i en lidt voksen udgave af en fuld Tintin..DSC_0443Og her i en ren drukenbolt udgave som fadølsanker for tørstige voksne mennesker..
DSC_0440Selv i lufthavnen var det sat på pedistal og ramme i det tungeste jern.. IMG_20150228_122302Og her, noget så elegant tissende SAMTIDIG med at der spises vaffel. Men hvad er så historien omkring den lille Manneken Pis. Ja, jeg kunne godt have copy/pastet hvad der stod på Wikipedia ind i blog indlægget, men det er næsten synd for de flittige skrivere hos Wikipidia, så du kan lige så godt læse det hele selv lige her: http://da.wikipedia.org/wiki/Manneken_Pis og glem så ikke at læse historien om den samme statue som er i Bogense, tænkte nok at jeg havde set den lille gavtyv et sted hende før!

Tag mig straks tilbage til starten af Bruxelles-turen!

Sort tøj. Lyst sind. Varmt hjerte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Dagen Efter Gaveregn